petter_uteligger_1000x500.png

Vipps et lyspunkt!

Et lite lyspunkt kan utgjøre en enorm forskjell i hverdagen til mennesker med rusrelaterte utfordringer. Sammen med Stiftelsen Petter Uteligger og Vipps kan du nå skape flere positive hverdagsøyeblikk for noen som virkelig trenger det.

En hårklipp, et restaurantbesøk, en kunstutstilling, en kinofilm eller et påskeegg fylt med godteri. Et lyspunkt kan være så mangt. Spesielt for mennesker med rusrelaterte utfordringer. Det har Petter Nyquist erfart da han i 2014 sa farvel til familielivet på Kolsås for å bo på gata som uteligger i 52 dager i hovedstaden.

Mange har nok fått med seg TV-serien «Petter Uteligger» som dokumenterte dette, og ikke minst blitt rørt av å se hva et lyspunkt i hverdagen kan bety for disse menneskene. I forlengelsen av TV-serien har Petter startet Stiftelsen Petter Uteligger (www.stiftelsenpetteruteligger.no), med mål om å skape enda flere lyspunkt for de som virkelig trenger det.

– Det er så lite som skal til for å skape positive opplevelser i hverdagen til folk. Ofte mye mindre enn det man skulle tro. Det handler om å finne gleden i de små tingene, sier Petter Nyquist.

For å gjennomføre sitt formål er stiftelsen avhengig av støtte og innsamlede midler. Noe de nå får hjelp til via et samarbeid med Vipps under navnet «Vipps et lyspunkt».

Enkelt valg for Vipps

I tråd med at Vipps ønsker å bidra til å gjøre livet enklere for folk flest, vil vi også gjøre det enklere å gi en oppmerksomhet til folk berørt av rus. Sammen skal Vipps og Stiftelsen Petter Uteligger samle inn donasjoner for både store og små lyspunkt. I Trondheim, Bergen og Oslo er det aktiviteter hvor det er enkelt å bidra til helt konkrete lyspunkt.

– Dette er et utrolig godt initiativ, alle trenger et lyspunkt i hverdagen. Stort som smått. Om vi kan bistå med å forenkle måten vi donerer til gode formål som dette, så er det et enkelt valg for oss. Med Vipps er det enkelt å gi og få, og vi synes Stiftelsen Petter Uteligger er et veldig godt eksempel på hvor enkelt det er å kunne bidra, sier kommunikasjonssjef i Vipps, Hanne Kjærnes.

For hver aktivitet publiserer Vipps videoinnhold hvor vi viser hva pengene går til.

– Det å kunne se konkret hva resultatet av innsamlingen går til og hva det betyr for disse menneskene tror jeg mange vil sette pris på. Målet med samarbeidet er jo tross alt å vise at uavhengig av bakgrunn og livssituasjon har vi alle det samme behovet for lyspunkt som utgjør en forskjell i hverdagen, forteller Kjærnes.

Petter Nyquist er utrolig glad for å få med Vipps på laget.

– For å kunne skape lyspunkter er vi avhengige av støtte. Samarbeidet med Vipps gjør det ikke bare mulig å dele ut flere positive opplevelser, men også å nå ut til større masser med budskapet om at det koster lite å glede noen som virkelig trenger det, sier Nyquist.

Vil skape enda flere lyspunkt

Kommunikasjonssjefen i Vipps kan fortelle at å vippse donasjoner er trygt og enkelt, og at om det kommer inn for mange donasjoner til en av de planlagte aktivitetene, så går midlene uavkortet til stiftelsens formål.

– Forhåpentligvis kommer det inn enda mer penger slik at vi kan skape enda flere lyspunkt. Om det skjer betyr det at vi kan tilby flere hårklipp, skiturer, kinofilmer og teaterforestillinger til folk som virkelig trenger en positiv opplevelse i hverdagen, avslutter Kjærnes.

Vipps et lyspunkt du også! Vipps: 04000

Lyspunkter

Det skal ikke så mye til